• +90 532 656 4503
  • Türkiye, İstanbul, Kartal

Sütur Nedir ve Nasıl Seçilmeli ?

Uygun sütür seçimi yaranın biyolojik yapısı ve anatomik lokalizasyonuna göre değişiklik gösterir. Sütür atmak 4000 yıldır insanlar tarafından uygulanan bir cerrahi işlemdir. Güney Amerika’lı Kızılderililer savaş karıncalarının kafalarını bir kerpeten gibi kullanmışlarak sütür atmak işlemi uygulamıştırlar. Antik Yunanlılar bilenmiş kemiklere bağlanan atkuyruğunun kıllarından faydalanmışlardır. Geçmişten günümüze gelen 4000 yıldır kullanılan bu cerrahi malzeme hala tıbbi cerrahi müdahalelerin vazgeçilmez unsurudur. Teknolojik imkanların artması ile günümüzde sütürler çok daha ergonomik yapıya kavuşmuştur.

Cerrahi kesiler en iyi ve en kolay sütür ile kapatılır. Sütür için gerekli malzemeler basitçe iğne, iplik ve cerrahi enstrümanlardır. Portegü, makas ve penset sütür kullanımı için yeterli aletlerdir. Bu yazımızda aletlerden bahsetmeyeceğiz. Sütür kullanım aletleri için gerekli malzemeler ve aletlere ait inceleme yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Uygun sütür materyallerinin seçimi, dermatolojik cerrahide başarı elde etmenin temel anahtarıdır. Bu seçimde, yapılacak işlemin tipi, lokalizasyonu ve dermatolojik cerrahın deneyimi önemli faktörlerdir. Son yıllarda gelişen teknoloji sayesinde iplik iğne ile birleştirilmiştir. Böylece ipliğin iğnenin arkasında ikiye katlanarak tümsek oluşturması ve daha fazla doku hasarına neden olması engellenmiştir.

Pİ CERRAHİ TIBBİ ÜRÜNLER

Bizimle iletişime geçebilir yada ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz.